Η ιστορία μας

Η ιστορία, η αποστολή και οι αξίες μας καθορίζουν την ταυτότητά μας ως εταιρεία. Ξεκινήσαμε ως εταιρεία διανομής φαρμακευτικών σκευασμάτων παρέχοντας προϊόντα σε πελάτες, σε μικρότερες κοινότητες.

Σήμερα είμαστε μία από τις κορυφαίες εταιρείες γενόσημων και ειδικών φαρμακευτικών προϊόντων στον κόσμο, διαθέτοντας προϊόντα σε περίπου 145 χώρες. Mετά από πάνω από 50 χρόνια, η αφοσίωσή μας στην παροχή πρόσβασης σε φάρμακα για όλους τους ασθενείς συνεχίζει να αυξάνεται διαρκώς.

 1. Ίδρυση της Mylan
  0
  Ιδρυτές της Mylan

  1961: Ημέρα 1

  Αρχικά γνωστή ως Milan, η εταιρεία ξεκινά την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην περιοχή White Sulphur Springs, στη Δυτική Βιρτζίνια. Ο Milan "Mike" Puskar και ο Don Panoz, φίλοι από το στρατό, παίζουν κορόνα γράμματα για να επιλέξουν ποιος θα δώσει το όνομά του στην επιχείρηση και ποιος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της εταιρείας. Ξεκινούν να διανέμουν προϊόντα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς με μια παλιά Pontiac Bonneville.

  Ιδρυτές της Mylan
 2. 1965: Μετακίνηση της εταιρείας στη Morgantown
  0
  1965: Μετακίνηση της εταιρείας στη Morgantown

  1965: Μετακίνηση της εταιρείας στη Morgantown

  Το 1965, μετακομίζουμε στη Morgantown, στη Δυτική Βιρτζίνια και τον επόμενο χρόνο ξεκινάμε να παράγουμε προϊόντα διαφόρων κατηγοριών που διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή. Η επιτυχία που σημειώνει η εταιρεία, οδηγεί στην απόφαση να στραφούμε σε παραγωγή γενόσημων φαρμάκων.

  1965: Μετακίνηση της εταιρείας στη Morgantown
 3. Έγκριση Φαρμάκου Mylan από τον FDA
  0
  Πενικιλλίνη G της Mylan

  1966: Το πρώτο μας φάρμακο

  Μετά τη λήψη της έγκρισης από τον FDA για την παραγωγή του πρώτου μας φαρμάκου, της Πενικιλλίνης G, διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων μας, ώστε να συμπεριληφθούν και άλλα γενόσημα αντιβιοτικά, καθώς και αναλγητικά, αντιισταμινικά, διουρητικά και ηρεμιστικά φάρμακα. Διαθέτουμε τα προϊόντα αυτά σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, αλυσίδες φαρμακείων και εταιρείες παροχής φαρμάκων δι' αλληλογραφίας, για μεταπώληση υπό την επωνυμία του πελάτη.

  Πενικιλλίνη G της Mylan
 4. 1969: Νέος συνεργάτης, νέα εμφάνιση
  0
  1969: Νέος συνεργάτης, νέα εμφάνιση

  1969: Νέος συνεργάτης, νέα εμφάνιση

  Η Parke-Davis είναι η πρώτη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία που αγοράζει και διαθέτει τα προϊόντα της Milan υπό ιδιωτική ετικέτα. Παρουσιάζουμε επίσης ένα νέο λογότυπο - το γράμμα "M", το οποίο σχηματίζεται από τρεις δοκιμαστικούς σωλήνες υποδηλώνοντας κυριαρχία στον επιστημονικό τομέα και ομαδικότητα.

  1969: Νέος συνεργάτης, νέα εμφάνιση
 5. 1972: Από τη Milan στη Mylan
  0
  1972: Από τη Milan στη Mylan

  1972: Από τη Milan στη Mylan

  Αλλάζουμε τον τρόπο γραφής της επωνυμίας Mylan, ώστε αυτή να ξεχωρίζει στο τέλος του καταλόγου των μετοχών που ξεκινούν με το γράμμα "M".

  1972: Από τη Milan στη Mylan
 6. Η Mylan εισάγεται στο χρηματιστήριο
  0
  Η Mylan εισάγεται στο χρηματιστήριο

  1973: Εισαγωγή στο χρηματιστήριο 

  Για να επιταχυνθεί η επέκταση της εταιρείας, η Mylan εισάγεται στο χρηματιστήριο.

  Στα τέλη της δεκαετίας του '70, παράγουμε πέντε από τα 10 περισσότερα συνταγογραφούμενα γενόσημα φάρμακα - και τα πέντε είναι αντιβιοτικά.

  Η Mylan εισάγεται στο χρηματιστήριο
 7. 1976: Νέα ηγεσία
  0
  1976: Νέα ηγεσία

  1976: Νέα ηγεσία

  Ο Mike Puskar, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την εταιρεία, επιστρέφει στη θέση του προέδρου. Ο ίδιος, μαζί με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Roy McKnight, ηγούνται της Mylan σε μια περίοδο πρωτοφανούς ανάπτυξης.

  1976: Νέα ηγεσία
 8. Generic Pharmaceutical Industry Association
  0
  Mike Puskar

  1982: GPIA και Hatch-Waxman

  Ο Mike Puskar βοηθά στην καθιέρωση της "GPIA" (Generic Pharmaceutical Industry Association - Ένωση φαρμακοβιομηχανίας γενοσήμων), με σκοπό να δώσει φωνή στη βιομηχανία. Τα αμέσως επόμενα χρόνια, η "GPIA" δημιουργεί ομάδες που ασκούν πίεση για τη θέσπιση του Νόμου "Hatch-Waxman", ο οποίος τελικά ψηφίζεται το 1984.

  Mike Puskar
 9. 1984: Καινοτομία στην αγορά
  0
  1984: Καινοτομία στην αγορά

  1984: Καινοτομία στην αγορά

  Για πρώτη φορά σε εταιρεία γενοσήμων εγκρίνεται  πρωτότυπο φαρμακευτικό σκευάσμα, με εμπορική ονομασία  MAXZIDE® (δισκία τριαμτερένης και υδροχλωροθειαζίδης, Η.Π.Α.), Είναι η πρώτη και είναι της Mylan.

  1984: Καινοτομία στην αγορά
 10. 0
  1986: Πράττουμε το σωστό, όχι το εύκολο

  1989: Πράττουμε το σωστό, όχι το εύκολο


  Παρατηρούμε παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο ο Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χειρίζεται τις αιτήσεις που υποβάλλονται για την έγκριση γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων. Η έρευνά μας συμβάλλει στην αποκάλυψη πρακτικών απάτης και διαφθοράς στη βιομηχανία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση των διαδικασιών αξιολόγησης του FDA για τα γενόσημα φάρμακα και τη λήψη νέων προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των καταναλωτών.

  1986: Πράττουμε το σωστό, όχι το εύκολο
 11. 1993-1996: Διαφοροποίηση
  0
  1993-1996: Διαφοροποίηση

  1993-1996: Διαφοροποίηση

  Η αγορά γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για οικονομικά αλλά και υψηλής ποιότητας φάρμακα.

  • Το 1993 αποκτούμε την Bertek Inc., μια καινοτόμο εταιρεία διαδερμικών φαρμακευτικών συστημάτων. Η Bertek μετονομάζεται αργότερα σε Mylan Technologies Inc. ή MTI
  • Το 1996 η Mylan αποκτά τη δυνατότητα για συσκευασία μεμονωμένων μονάδων δόσεων με την απόκτηση της UDL, της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας συσκευασίας μεμονωμένων δόσεων των ΗΠΑ
  • Παράλληλα, η χρήση γενόσημων φαρμάκων αυξάνεται στο 47% περίπου και συνεχίζουμε να κερδίζουμε μερίδιο της αγοράς, διακόπτοντας παράλληλα την πώληση μέσω ιδιωτικής επωνυμίας και αναπτύσσοντας τη δική μας επωνυμία: "Mylan"
  1993-1996: Διαφοροποίηση
 12. 1993: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος
  0
  1993: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος

  1993: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος

  Ο Mike Puskar γίνεται πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος.

  1993: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος
 13. 1995: Άλλη μια πρωτιά
  0
  1995: Άλλη μια πρωτιά

  1995: Άλλη μια πρωτιά

  Γινόμαστε η εταιρεία με την πιο ευρέως διακινούμενη σειρά επώνυμων και γενόσημων φαρμάκων στις Η.Π.Α.

  1995: Άλλη μια πρωτιά
 14. Έσοδα της Mylan το 2002
  0
  Συσκευασία της Mylan

  2002: Η εξέλιξη στον 21ο αιώνα

  Λίγο μετά την είσοδο στην πέμπτη δεκαετία μας, δημοσιεύουμε έσοδα της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.


  Συσκευασία της Mylan
 15. Robert J. Coury
  0
  Robert J. Coury

  2002: Robert J. Coury

  Ο Robert J. Coury εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο και ορίζεται αντιπρόεδρός και Διευθύνων Σύμβουλος.

  Robert J. Coury
 16. 2004: Προσθήκη στο δείκτη S&P 500
  0
  2004: Προσθήκη στο δείκτη S&P 500

  2004: Προσθήκη στο δείκτη S&P 500

  Το 2004 η Mylan προστίθεται στο δείκτη S&P 500 και διανέμει έντεκα δισεκατομμύρια δόσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φαρμακοβιομηχανία.

  2004: Προσθήκη στο δείκτη S&P 500
 17. 2004-2006: Ανάπτυξη
  0
  2004-2006: Ανάπτυξη

  2004-2006: Ανάπτυξη

  Στις Η.Π.Α., ο νόμος "Medicare Prescription Drug, Improvement and Modernization" και η γήρανση του πληθυσμού που επιβαρύνει το εθνικό σύστημα υγείας ευνοούν τη χρήση γενόσημων φαρμάκων, η οποία φτάνει το 78% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Είμαστε έτοιμοι, έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, να επεκταθούμε μέσω ανάπτυξης και απόκτησης άλλων εταιρειών από μια μεσαίας δυναμικότητας εταιρεία, σε παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς.

  2004-2006: Ανάπτυξη
 18. 2006: Θέτοντας νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας
  0
  2006: Θέτοντας νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας

  2006: Θέτοντας νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας

  Η Heather Bresch, πρόεδρος της Mylan, καταθέτει ενώπιον της Ειδικής επιτροπής της Γερουσίας των Η.Π.Α., αναφορικά με θέματα που σχετίζονατι με τη γήρανση του πληθυσμού και που θέτουν σε κίνδυνο δισεκατομμύρια δολάρια των ασφαλιστικών ταμείων που προορίζονται για τη φροντίδα υγείας.

  2006: Θέτοντας νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας
 19. 2007: Θέτοντας νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας
  0
  2007: Θέτοντας νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας

  2007: Παγκόσμια εταιρεία

  Γινόμαστε παγκόσμια εταιρεία, αποκτώντας πλειοψηφική συμμετοχή στη Matrix Laboratories, έναν προμηθευτή δραστικών φαρμακευτικών ουσιών (API), και εξαγοράζοντας το τμήμα γενοσήμων της Merck KGaA.
   
  • Η Matrix διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ινδία και την Κίνα και δυνατότητες προώθησης στη Δυτική Ευρώπη και την Ασία. Μέσω της Matrix, αποκτούμε πρωτοφανείς δυνατότητες ελέγχου της εφοδιαστικής αλυσίδας μας και επεκτείνουμε τις μορφές δοσολογίας και τις θεραπευτικές κατηγορίες μας. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται η προσθήκη αντιρετροϊκών φαρμάκων για ασθενείς με HIV/AIDS
  • Το τμήμα γενοσήμων της Merck KGaA διαθέτει προϊόντα σε περισσότερες από 90 χώρες. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, λειτουργούμε σε τεράστια παγκόσμια κλίμακα, επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και εισερχόμαστε σε νέες αγορές
  • Με την απόκτηση του τμήματος γενοσήμων της Merck KGaA, αποκτούμε τα δικαιώματα του EpiPen® (επινεφρίνη), της πιο διαδεδομένης συσκευής αυτόματης έγχυσης επινεφρίνης στον κόσμο*

  *Στοιχεία IMS


  2007: Θέτοντας νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας
 20. 2008: Διαρκής ανάπτυξη
  0
  Δημοσιεύουμε έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

  2008: Διαρκής ανάπτυξη

  Δημοσιεύουμε έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Δημοσιεύουμε έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
 21. 2009: Παγκόσμια κυριαρχία
  0
  2009: Παγκόσμια κυριαρχία

  2009: Παγκόσμια κυριαρχία

  • Ο Mike Puskar συνταξιοδοτείται και ο Robert J. Coury χρίζεται πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος.
  • Κυκλοφορούμε τη συσκευή αυτο-ένεσης EpiPen® (επινεφρίνη) επόμενης γενιάς.
  • Κυκλοφορεί το πρώτο παγκόσμιο προϊόν μας, το LANSOPRAZOLE (κάψουλες λανσοπραζόλης, χάπια αργής αποδέσμευσης).
  • Παρασκευάζεται το Lopinavir/Ritonavir, μια πρωτοποριακή, ανθεκτική στη θερμότητα αντιρετροϊκή (ARV) αγωγή, για χρήση σε χώρες όπου δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμα συστήματα ψύξης και συντήρησης των φαρμάκων.
  • Ο Robert J. Coury και ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α., Bill Clinton, ανακοινώνουν μια συμφωνία για μια καλύτερη, πιο προσιτή θεραπευτική αγωγή για ασθενείς με HIV/AIDS στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
  • Η Mylan συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Fortune 500.


  2009: Παγκόσμια κυριαρχία
 22. 2010: Bioniche Pharma
  0
  2010: Bioniche Pharma

  2010: Bioniche Pharma

  Η απόκτηση της Bioniche Pharma επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των ενέσιμων σκευασμάτων μας με προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην ορθοπαιδική, τη ρευματολογία, την ουρολογία και τη δερματολογία.

  2010: Bioniche Pharma
 23. 2011: Τα πρώτα μας 50 χρόνια
  0
  2011: Τα πρώτα μας 50 χρόνια

  2011: Τα πρώτα μας 50 χρόνια

  • Η Mylan γιορτάζει 50 χρόνια επιτυχίας χωρίς συμβιβασμούς.
  • Αποκτούμε τις συσκευές  χορήγησης αναπνευστικών φαρμάκων της Pfizer.
  2011: Τα πρώτα μας 50 χρόνια
 24. FDASIA
  0
  GDUFA

  2012: Υπέρμαχος μίας εθνικής πολιτικής

  Η Mylan, καθοδηγούμενη από την Heather Bresch, μάχεται υπέρ του νόμου "Food and Drug Administration Safety and Innovation" (FDASIA), ο οποίος ορίζει ένα παγκόσμιο ποιοτικό πρότυπο τόσο για τους ξένους όσο και για τους εγχώριους παρασκευαστές. Ο νόμος FDASIA περιλαμβάνει το νόμο "Generic Drug User Fee Act" (GDUFA). Μαζί, οι νόμοι FDASIA και GDUFA, επιδιώκουν να επιταχύνουν την πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά γενόσημα φάρμακα, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη γνώση σχετικά με το πώς τα φάρμακα και τα συστατικά τους παρασκευάζονται και διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

  GDUFA
 25. 2012: Επέκταση της κυριαρχίας
  0
  2012: Επέκταση της κυριαρχίας

  2012: Επέκταση της κυριαρχίας

  Παρουσιάζουμε μια νέα και διευρυμένη δομή διαχείρισης, σκοπός της οποίας είναι να τροφοδοτήσει τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία μας. Ο Robert J. Coury αναλαμβάνει το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Η Heather Bresch προάγεται στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου, ο Rajiv Malik προάγεται στη θέση του Προέδρου.

  2012: Επέκταση της κυριαρχίας
 26. 2012: Πρωτοφανής ανάπτυξη
  0

  2012: Πρωτοφανής ανάπτυξη

  • Ξεκινούμε εμπορικές δραστηριότητες στην Ινδία και συνεργαζόμαστε με την Pfizer στην Ιαπωνία
  • Η Mylan επιλέγεται ως προμηθευτής του Εθνικού οργανισμού ελέγχου του AIDS της Ινδίας και χρίζεται κυρίαρχος προμηθευτής αντιρετροϊκών φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας της Νοτίου Αφρικής
  • Σχεδόν το 40% των ασθενών που ακολουθούν κάποια θεραπευτική αγωγή στις αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιεί ένα προϊόν της Mylan
 27. 2013: Νέο παγκόσμιο κέντρο
  0
  2013: Νέο παγκόσμιο κέντρο

  2013: Νέο παγκόσμιο κέντρο

  Ξεκινά η λειτουργία του νέου Παγκόσμιου κέντρου "Robert J. Coury" στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας, στις πενταόροφες σύγχρονες εγκαταστάσεις των 26.000 τετραγωνικών μέτρων.

  2013: Νέο παγκόσμιο κέντρο
 28. 2013: Διαρκής παγκόσμια κυριαρχία
  0
  2013: Διαρκής παγκόσμια κυριαρχία

  2013: Διαρκής παγκόσμια κυριαρχία

  • Κυκλοφορεί το χαρτοφυλάκιο αντιρετροϊκών φαρμάκων μας στη Νότιο Αφρική
  • Η συσκευή αυτο-ένεσης EpiPen® (επινεφρίνη) γιορτάζει 25 χρόνια ως η νούμερο 1 συνταγογραφούμενη συσκευή αυτόματη έγχυσης επινεφρίνης στις Η.Π.Α.*
  • Η Mylan αποκτά την Agila Specialties, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο κολοσσό στην αγορά ενεσίμων σκευασμάτων

  *Δεδομένα IMS, 1987-2012
  2013: Διαρκής παγκόσμια κυριαρχία
 29. 2015

  Καλύτερη υγεία για έναν καλύτερο κόσμο

  2015: Η Mylan εξαγόρασε τις δραστηριότητες εξειδικευμένων και off patent πρωτοτύπων φαρμάκων της Abbott στις αναπτυγμένες χώρες εκτός των Η.Π.Α.
Τελευταία ανανέωση  10/5/2018