Η Mylan Hellas χορηγός της Ημέρας Φροντιστή 2017

Στο πλαίσιο της έμπρακτης συμπαράστασής μας στους 200.000 Έλληνες με άνοια και τους φροντιστές τους, η Mylan ήταν και φέτος χορηγός της Ημέρας Φροντιστή ατόμων με άνοια ή Alzheimer, που διοργάνωσε η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, το Σάββατο 18 Μαρτίου.

Η νόσος Alzheimer και οι άλλες μορφές άνοιας έχουν σήμερα αναδειχθεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας, καθώς πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις τους στους ίδιους τους ασθενείς, επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογία, αλλά και τη σωματική υγεία των φροντιστών τους. Οι άνθρωποι αυτοί (συνήθως γυναίκες-μέλη της οικογένειας του ασθενή), δίνουν καθημερινά όλη τους την ενέργεια για να καλύψουν τις ανάγκες του αγαπημένου τους προσώπου και να του εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής.

Η Ημέρα Φροντιστή είναι ένας θεσμός που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Με κεντρικό μήνυμα: «Φροντίδα δεν είναι να γίνεσαι κομμάτια», η καθιερωμένη αυτή διοργάνωση προσέφερε και φέτος σε αυτούς τους «αφανείς ήρωες», τους φροντιστές ασθενών με άνοια, ενημέρωση, εκπαίδευση, αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στο δύσκολο ρόλο τους.

Η εταιρεία μας βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο πλευρό των φροντιστών ατόμων με νόσο Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας, αναγνωρίζοντας ότι η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα μίας αποτελεσματικής διαχείρισης της νόσου. Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να προσφέρουμε Ποιοτική Φροντίδα Υγείας σε όλους τους ανθρώπους που τη χρειάζονται και η υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας από τη Mylan είναι μία ακόμη απόδειξη ότι πάντα τηρούμε τις υποσχέσεις μας!